Η Μύκονος

Τo φως άπλετο, εκτυφλωτικό, απέραντο γαλάζιοκρυστάλλινα νερά, λευκοί γλάροι, χρυσές αμμουδιές, ανακατεμένα με το κατάλευκο χρώμα που ακτινοβολούν οι σιλουέτες των γραφικών ανεμόμυλων και των σπιτιών με τις κατακόκκινες μπουκαμβίλιες και τα πολύχρωμα γεράνια, συνθέτουν ένα τόπο μοναδικό σε ομορφιά και ζωή σ’ ολοκληρο τον κόσμο.

Από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα χαρίζει με απλοχεριά ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα χαράς, χλιδής, μεγαλείου, έντασης και σικάτης τρέλας. Με μοναδικό τρόπο συνδυάζει την ηρεμία, την ποιότητα, το κέφι και το ξεφάντωμα. Αν μέσα σ’ ένα ξαφνικό μεθύσι ανακατέψουμε τις δεκαετίες και τις φωτογραφίες, θα φτιάξουμε το πιο εντυπωσιακό κοκτέιλ με πρωταγωνιστές επώνυμους περαστικούς και τα μεγαλύτερα ονόματα του πλούτου που όρισαν σαν μόνο τόπο συνάντησης το νησί συτό.

Μέσα στα κατάλευκα γραφικά δρομάκια, επώνυμοι και ανώνυμοι άνθρωποι, κάτω από τον αιγαιοπελαγίτικο ουρανό, γίνονται "ένα" και χαίρονται την πραγματική ζωή που τους προσφέρει το νησί αυτό.

Στα νερά της Μυκόνου πλέουν κάθε καλοκαίρι τα ωραιότερα γιότ των πλουσιότερων ανθρώπων της γης, που έρχονται και ξαναέρχονται στο νησί, για να απολαύσουν αυτό που σε κανένα άλλο μέρος της γης ο Θεός δεν έχει σκορπίσει τόσο απλόχερα: τον ήλιο, τη θάλασσα, τη χαρά της ζωής.

Όμως η Μύκονος δεν είναι μόνο αυτά. Μύκονος είναι το συνώνυμο της ξεγνοιασιάς, του καλοκαιριού, του γλεντιού αλλά και της ήρεμης οικογενειακής ζωής. Η ζωή έχει αλλιώτικους, μοναδικούς ρυθμούς στο νησί αυτό. Στη Μύκονο δεν διακρίνονται ηλικίες, επαγγέλματα, κοινωνικές τάξεις. Όλοι περιφέρονται στα στενά δρομάκια της "χώρας" σαν ποτάμι σ’ ένα ασταμάτητο πανηγύρι. Κάθε δρομάκι είναι και ένα στέκι για όλους. Κάθε γωνιά και ένα γλέντι.

Η Μύκονος είναι συνώνυμο με την Ελλάδα και αποτελεί τον πρεσβευτή της σ’ ολόκληρη την υφήλιο. Είναι βέβαιο, ότι σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, υπάρχουν άνθρωποι που κρυφό αλλά και φανερό τους όνειρο έχουν, να επισκεφτούν έστω και μία φορά στη ζωή τους τη Μύκονο. Θέλουν να μυρίσουν λίγο από την μυρωδιά της αληθινής ζωής που μόνο σ' αυτό τον τόπο είναι διάχυτη παντού.

Τελικά η Μύκονος δεν είναι απλά ένα νησί, είναι μία ανεπανάληπτη μοναδική εμπειρία που σας περιμένει...

Συνδέεται καθημερινά με τα μεγάλα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά καθώς και με τα γύρω νησιά ακτοπλοϊκώς με ferry boat, catamaran, high speed, seajets κ.λπ.
Διαθέτει μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώνονται καθημερινώς αεροπλάνα τακτικής συγκοινωνίας και τσάρτερς από όλο τον κόσμο.

Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι καλό με εύκολη πρόσβαση σ’ όλα τα χωριά και τις παραλίες του. Επίσης μικρές βάρκες μεταφέρουν καθημερινά τους επισκέπτες στις πανέμορφες αμμουδιές της.

Το νησί διαθέτει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ιατρικό κέντρο, φαρμακεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, super markets, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, καταστήματα ειδών θαλάσσιων σπορ, boutiques, κοσμηματοπωλεία, κ.λπ.

Το νησί διαθέτει Αρχαιολογικό Μουσείο, Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου και Λαογραφικό Μουσείο. Επίσης διαθέτει Δημοτική βιβλιοθήκη και Δημοτικό Εκθεσιακό κέντρο Τέχνης. Στο νησί υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι. Επίσης υπάρχουν ερείπια του συγκροτήματος του Ασκληπιού βυθισμένα στη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου.

Γενικά πρόκειται για ένα νησί, που διαθέτει όλη την υποδομή που απαιτείται για να κάνει τις διακοπές του κάθε επισκέπτη, αξέχαστες και μοναδικές.

Για πληροφορίες δρομολογίων πλοίων και διαθεσιμότητα εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.greekferries.gr